Bent u op zoek naar een brandkluis om uw waardevolle spullen in op te bergen? Dan bent u bij Brandkastenfabriek Van den Hoven aan het goede adres. Wij hebben verschillende soorten kluizen waar u uw waardevolle spullen veilig in kunt opbergen. Een brandkluis zorgt ervoor dat de temperatuur binnen de kluis lager blijft dan de omgevingstemperatuur. Daardoor blijven u spullen zoals belangrijke documenten, USB-sticks en waardevolle sieraden beschermd tegen brand. Maar ook tegen (blus)water en roetdeeltjes.

WELKE KLUIS IS GESCHIKT?

Er zijn verschillende soorten brandkluizen te koop. Welke het meest geschikt is voor u hangt af van een aantal zaken. De belangrijkste vraag die u zichzelf moet stellen is wat u in de kluis wilt opbergen. Gaat het alleen om papier zoals documenten of geld? Of wilt u juist bescherming voor data zoals (magnetische en digitale) informatiedragers en media? Het is belangrijk onderscheid te maken tussen deze twee soorten omdat papier beter bestand is tegen hitte dan data. Papier raakt beschadigt bij een temperatuur vanaf ongeveer 170 ºC terwijl informatiedragers en media bij een temperatuur hoger dan 50 ºC al beschadiging kunnen oplopen. Voor data is er de speciale datakluis en documenten kunt u veilig opbergen in een brandkluis.

CERTIFICERING

Er is nog een belangrijke zaak waarmee u rekening moet houden als u een brandkluis wilt aanschaffen. Er zijn verschillende normeringen om brandkluizen te testen op brandwerendheid. Voordat een brandkluis een certificaat krijgt, wordt deze aan een aantal tests onderworpen. Zo wordt de kluis voor 30, 60 of 120 minuten in een oven geplaatst waar in de temperatuur tot hoge waardes oploopt. Tijdens deze test mag de temperatuur in de brandkluis de kritische waarde niet overschrijven. Daarnaast worden er ook eisen gesteld aan de luchtvochtigheid. Het testen van de kluizen gebeurt voornamelijk volgens de Europese standaard. Wilt u meer weten over de verschillende normeringen en certificaten? Of meer informatie over wat de verzekering verlangt? Neem dan contact met ons op.

EXTRA OPTIES

Brandkastenfabriek Van den Hoven heeft service hoog in het vaandel staan. Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van passend advies. Ons assortiment in de webshop is zeer uitgebreid. U vindt bij ons zowel nieuwe als gebruikte kluizen. En in onze outlet worden kluizen tegen een zeer scherp tarief aangeboden. De bestelmethode is eenvoudig en snel. Daarnaast kunt extra opties en accessoires kiezen om uw kluis nog veiliger te maken. Zo kunnen we uw kluis verankeren. Maar we leveren ook accessoires zodat u uw kluis zelf kunt verankeren. Heeft u liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom.