Verankering van kluizen en brandkasten

De vereniging geld- en waardeberging (VGW) adviseert om kluizen, tot een gewicht van 1.000 kg deugdelijk te verankeren, zodat deze voldoende weerstand bieden tegen snel meenemen. Bij 91% van de inbraken waar een kluis gevonden wordt, is deze meegenomen i.p.v. ter plekke opengemaakt.

Neem geen risico en veranker uw kluis goed!

Het segmentanker

Het segmentanker wordt standaard bij uw kluis meegeleverd. Dit is het lichtste anker in het assortiment van Van den Hoven voor een betonnen ondergrond.

Uittrekwaarde in kg: 560
Boordiameter in mm: Ø12
Boordiepte in mm: 65
Minimale vloerdikte in mm: 90

Het zwaarlastanker

Het zwaarlastanker heeft een hogere uittrekwaarde dan het segmentanker, zit strak in het verankeringsgat, en is na montage weer te demonteren zodat het uitermate geschikt is voor kluizen met vloer- en muurverankering.

Uittrekwaarde in kg: 900
Boordiameter in mm: Ø14
Boordiepte in mm: 85
Minimale vloerdikte in mm: 100

De ankerstang met chemische pasta

De ankerstang met chemische pasta heeft de hoogste uittrekwaarde en geeft geen spanningen in de vloer en/of muur. De glazen buizen met ankerstangen kunnen zonder speciaal gereedschap geplaatst worden. Het enige wat u nodig heeft is een boor en een hamer.

Uittrekwaarde in kg: 1600
Boordiameter in mm: Ø14
Boordiepte in mm: 110
Minimale vloerdikte in mm: 150

De chemische huls

Wanneer vloer- en muurverankering beide chemisch verankerd uitgevoerd moeten worden, adviseren wij in de vloer ankerstangen met chemisch pasta te gebruiken en voor de rug een ankerstang met chemisch huls. Voor montage van de chemisch huls is speciaal gereedschap nodig en kan alleen door Van den Hoven worden uitgevoerd.

Uittrekwaarde in kg: 1500
Boordiameter in mm: Ø22
Boordiepte in mm: 100
Minimale vloerdikte in mm: 150

Bij mechanische verankering door Van den Hoven wordt standaard gebruik gemaakt van zwaarlastankers. Bij chemisch verankering wordt standaard gebruik gemaakt van ankerstangen met chemische pasta met een hogere uittrekwaarde dan de glazen slagankers.

Een deugdelijke verankering van de kluis kan alleen met een deugdelijke ondergrond. Kies een geschikte plek voor uw kluis op een betonnen vloer en/of tegen een betonnen muur. Bij lichtere kluizen is een verankering in de vloer en muur het beste. Houdt ook rekening met het demonteren van de kluis. Demonteren is altijd mogelijk behalve bij verankering aan vloer én muur d.m.v. reguliere ankers. Demonteren bij vloer- én muurverankering is alleen mogelijk wanneer u ook kies voor verankering d.m.v. de chemische huls. Kluizen welke alleen aan de vloer of muur verankerd staan, kunnen dus altijd gedemonteerd worden.

Alle VDH kluizen onder de 1.000 kg zijn standaard voorzien van minimaal twee verankeringsgaten in de bodem. Wij adviseren uw kluis chemisch te verankeren omdat dit de hoogste uittrekwaarde geeft en omdat deze ankers spanningsvrij geplaatst worden.

Wenst u nog meer informatie over verankering? Neem telefonisch contact met ons op, of vul het antwoordformulier in op onze dienstenpagina over verankering.